Replika Saati Nedir? Nereden Alınır?

Replika saat ve orjinal saatler arasındaki farklar nelerdir ? Yanlış bilinen doğrular nelerdir? Sizlere bu konuda ufak ip uçları vermek istedik.

Replika saat denildiğinde birçok kitlede malesef kötü bir izlenim uyandırmakta. Aslında bunun nedeni fazlaca basit, replika saatler hakkında yanlış bilgilenmeden meydana gelmektedir. Peki aralarında ki farklar nedir?

Replika ve Orjinal Saat Arasındaki Fark

Öncelikle replika saatleri ele alalım, replika saat ürünler kalitesiz ürün anlamına gelmiyor. Orjinal ürünlerin kopyalanmasına denmektedir. Tabiki de replika sektöründe sınıf ayrımı vardır. Lakin bu sınıf ayırımı sadece replika saatte değil, yaşantımızdaki birçok üründe malzemede mevcuttur. Kısaltılmış hali, “ne kadar para o denli köfte” diyebiliriz. Burada en önemli unsur müşterinin replika saati nereden alacağını iyi araştırmış olmasıdır. Mesela 600TL satılan bir ürünü çeşitli toplumsal mecralarda 100-150TL içinde görüp, az daha kazıklanacaktım deyip ucuz diye yöneldiği ürünü satın aldığında, eline gelen ürünün plastik oyuncak olduğunu gördüğünde büyük hüsrana uğramaktadırlar. Sonrasında 600tl satan web sitecilerinide daha önceki gözle görerek kazıklanacağını düşünmektedir. Şimdi burada kabahat web sitecilerde değil, müşterinin ta kendisindedir. Bir bedelin altında hatta fazlaca altında bedelle satılan ürünlere mantıkla yaklaşmak gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor. Sonrasında tv haberlerde sipariş verdim içinden hıyar çıktı oluyor. Hak ediyorsun bu sebeple!… 3.500 TL tutarındaki bir ürünüe kim 500TL satabilir ki ? Ucuz diye kampanya diye hemen peşin para satın alınıyor, karşılığında da çeşitli sebzeler çıkıyor kargo poşetlerinden :)) Mantığın bile kabul etmediği bu biçim satın almalarda tamamı ile kabahat müşteriye aittir. Bilinçsiz ve bilgisiz alan kişi kitlesinin düşüğü tuzaklardır bunlar.

Şimdi gelelim orjinal saat vakasına. Bir replika saat satış sitesi olarak ilk önceliğiniz her zaman orjinal ürün olmalıdır. Lakin orjinal kelimesi kulağa ne kadar hoş gelsede bu kaliteli olacak anlamına gelmiyor. Orjinal demek marka patenti elinde olan ve kendisinin haricinde üretilemeyen ürünlere denmektedir. Mesela saat mağazalarına girdiğinizde ucuza da orjinal saatler görüyorsunuzdur. Fakat nedense asla biriniz o ucuz ürünlere yönelmemektedir. Niçin kalitesiz olduğundan. İşte burada anlatılmak istenen şudur, üst kalite replika saatler imalat süresince en iyi malzemlerden yapılmakta olup kalite seviyesi neredeyse kopyasının yapıldığı orjinali ile aynı seviyede olmasıdır. Tek noksan marka patentinin olmaması ve yasa dışı olarak satılmasındandır. 

Replika Saat Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çelik kalitesi, kullanılan cam kalitesi, mekanizma tipi ve özellikleri, ürün içindeki fonksiyonların aktifliği, ambalajı, kutusu ve en önemlisi garanti kapsamının olup olmadığıdır. Bu özellikleri iyice araştırdıktan sonra fiyat araştırmasına geçilmedilir. Ürün hakkında hiçbir informasyon toplamadan ilk olarak fiyatı düşük olanı tercih etmenin sonucu her zaman kazıklanmak ile sonuçlanır. Acı ama gerçek budur malesef.