Güvenlik Kamera çeşitleri ve özellikleri

Ev güvenlik kamera sistemi, ev içi güvenlik ve tedbiri sağlamak amaçlı kullanılan görüntüleme sistemidir. Bu sistem ile evde olunmayan zamanlarda seyretme, görüntüleme ve kayıt işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Ev güvenlik sistemleri aracılığıyla bakıcıya bırakılmış çocuk, tehlikeli sonuç bölgelerin izlenmesi, hasta takip edeni, olası hırsızlık durumlarına karşı güvenlik sağlama imkanları bulunabilmektedir.

Ev güvenlik ve kamera sistemleri, ihtiyaca bakılırsa şekillenebilen modüler bir yapıya haiz olabilmektedir. Modüler ev güvenlik kamera sistemi kamera (Box, IP, Dome), dijital kayıt cihazı (DVR), monitör ve web bağlantısından oluşabilmektedir. Bu nedenle ev kamera sistemi kurulumundan önce ihtiyaçlar belirlenip o doğrultuda gereksinimleri karşılayacak ürünler tercih edilmelidir.

Uzaktan seyretme yapılacak ev güvenlik kamerası sisteminde IP kamera ile yüksek ve kesintisiz görüntü iletimi için geniş bant web bağlantısı gerekebilmektedir. İnternetin bağlantısının bulunduğu her yerde tarayıcı üstünden bilgisayar, tablet ile ya da IOS, Android, Windows Phone şeklinde akıllı cihazlara yüklenecek mobil uygulamalar aracılığıyla ev içi canlı ya da kayıtlı görüntüler izlenebilmektedir. Güvenlik kamerasının yetkisiz kişilerce uzaktan izlenmesine karşı kullanıcılara gizyazı verilmektedir. Bu gizyazı kişiye özel olup kolay tahmin edilebilir olmaması kamera güvenliğini arttırabilmektedir.

Ev güvenlik kamera sisteminde programlanabilir bir özellik bulunması durumunda kamera istenilen saatlerde ya da harekete duyarlı olarak çalıştırılabilmektedir. Bunun yanında kamera sisteminin özelliklerine bakılırsa ses kaydı da yapılabilmektedir. Bunun için dahili mikrofon bulunan kameralar tercih edilmelidir.